Sto efter Vizirox  

Arabiskt Fullblod de

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Sto efter Vizir's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Sto efter Vizir stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 2 generationer bakåt från Sto efter Vizir räknat.

mor
f.1797
Modersto Gurdszen 1800-21. Såld dräktig på auktion.

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Sto efter Vizir's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Sto efter Vizir stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 2 generationer bakåt från Sto efter Vizir räknat.

farfar
Marengo var Napoleon I av Frankrikes berömda häst. Han var importerad till Frankrike 1799 som sexåring från Irland.

Marengo blev sårad i strid åtta gånger under sin karriär som stridshäst. Han deltog med Napoleon I i slaget vid Austerlitz, slaget vid Jena-Auerstedt, slaget vid Wagram och slaget vid Waterloo.

Han använder även för att galoppera mellan Valladolid och Burgos, en sträcka på ca 130 km, som han ofta klarade på fem timmar.

Marengo klarade sig undan de ryska raiderna av ryssarna 1812, men togs som krigsbyte vid slaget vid Waterloo av William Henry Francis Petre som tog honom till storbrittanien där han sålde honom till General Relihan.

Han stod som avelshingst vid New Barnes, Ely, vid 27 års ålder, men utan framgång.

Hans skelett finns på National Army Museum i Chelsea, London, så när som på en hov som gavs till officerarna på Brigade of Guards som snusdosa av General Angerstein...