Sofa IIox  RASB 156

Arabiskt Fullblod _su

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Sofa II's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Sofa II stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 6 generationer bakåt från Sofa II räknat.

mor
f.1938
mormor
f.1934
mormorsmormor
f.1907
mormorsmormorsmormor
Importerad till Pompadour, Frankrike, 1887.

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Sofa II's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Sofa II stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 6 generationer bakåt från Sofa II räknat.

farfar
f.1930
Strax innan Rysslands invasion av Tyskland 1944 bestämde man att evakuera Traehnens centralstuteri. Alla hästar drevs i konstant trav i över 1200km i det sargade krigslandskapet från Trakehnen till Västtyskland i sträng vinterkyla. Man flydde för sina liv, och hade ingen tid att stanna då ston kastade sina föl, eller skadades. Bara 100 hästar av de 800 från starten klarade sig in i Västtyskland. Lowelas tillhörde den grupp av hingstar som evakuerades sist och var en av de många hästar som stupade eller försvann under evakueringen.
farfarsfar
f.1922
farfarsfarfar
f.1904
farfarsfarfarsfarfar
f.1876
Importerad 1885 till Babolna.