Yalla Yalla  

Svensk Ridponny se

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Yalla Yalla's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Yalla Yalla stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 26 generationer bakåt från Yalla Yalla räknat.

mormorsmor
f.1965
Avelsvärde B 1981, Svenskt Varmblod (Halvblod, SWB)
15 generationer bak
f.1847
Caprice har ett skimmelanlag trots att varken mor eller far är skillen. Det innebär att Coronation inte kan vara korrekt far, hon måste ha en skimmelpappa.

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Yalla Yalla's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Yalla Yalla stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 6 generationer bakåt från Yalla Yalla räknat.

far
f.1980 †2008
Exteriört utlåtande: "Långlinjerad hingst av god rastyp. Lång, väl ansatt hals, stark överlinje, långt välformat kors. Gracil med veka kotor. Fransysk. Bredspårig bak. Energisk vägvinnande skritt. Lätt energisk trav, svagt påskjut." 89688=39 p
Avelsvärde B 1984, New Forest
farfar
f.1965 †1991
Kvalitetsklass ELIT 1989, New Forest
farfarsfar
f.1960 †1981
Avelsvärde A 1972, New Forest
farfarsfarfarsfar
f.1946 †1969
Uppfödd på New Forest. Tillhörig H F Sparks.

Efter att ha blivit Show Champion tre år i rad, förlorade han ena ögat i en olycka och blev en framgångsrik avelshingst. Idag förekommer hans namn i härstamningen på de flesta yngre New Forest-ponnyer, och han räknas som en av den moderna New Forest-avelns fem stamfäder.
farfarsfarfarsfarfar
Detta är INTE en specifik häst, utan en platshållare för new forest-fäder från hedarna i New Forest-området i England och där det inte är angivet eller känt exakt vilken hingst som är fadershingst.